Krepat, ma ne molat!

Zbog vremenskih nepogoda i nastalih okolnosti koje su pretprošlog vikenda zahvatile cijelo dalmatinsko područje, privremeno je bio obustavljen proizvodni proces u splitskom brodogradilištu.

Bura i led okovali škver

Velike hladnoće i niske temperature prouzročile su zaleđivanje cijevi i otežale opskrbu tehničkim plinovima, bez kojih nije bilo moguće odvijanje proizvodnog procesa. Jaka bura na pojedinim halama razbila je dijelove krovne konstrukcije.

Slijedom navedenog, Uprava Brodosplita je za dio proizvodnih radnika donijela odluku o korištenju godišnjeg odmora, a škverska služba održavanja uz pomoć dijela radnika pristupila je radovima popravaka kako bi čim prije omogućili sigurne radne uvjete.

Nastavak proizvodnje

Uz znatne napore osigurani su uvjeti za nesmetan nastavak i funkcioniranje proizvodnog procesa koji je od danas u svom punom obimu.

U knjizi narudžbi aktivno je 18 novogradnji brodova te niz vanbrodograđevnih projekata. U tijeku je izgradnja najvećeg broda s križnim jedrima na svijetu i montaža sekcija nadgrađa na navozu, ali i proizvodnja brana za spas Venecije od utjecaja plime. Brodosplit će isporučiti 63 brane, a od rujna prošle godine je transportirana 21 brana, koje će biti instalirane na prolaz Malamocco, jedan od četiri prolaza što kroz Venecijansku lagunu vodi prema Veneciji.

 

Možda će Vas zanimati:

hondius
NOVI POSLOVNI USPJEH BRODOSPLITA
Brodosplit ugovorio gradnju luksuznog broda za krstarenja polarnim područjima

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s