Flota Brodosplit plovidbe obogaćena trojarbolnim jedrenjakom “KLARA”

U Brodosplitu porinuta trojarbolna škuna, prva ljepotica iz serije od pet jedrenjaka za nautički turizam koje škverani grade za flotu Brodosplit plovidbe

 BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka

Uz partnere u gradnji, porinuću su prisustvovali i brojni mališani.

BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka Klara Debeljak, kuma broda zaslužna za davanje imena KLARA, presjekla je konop šampanjca i simbolično porinula brod u more.

BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka

Izgradnjom jedrenjaka zakoračili smo u jedan novi program brodova preuzimajući sve što takav iskorak znači u organizacijskom, proizvodnom i komercijalnom smislu, želeći se dokazati na tom tržištu kvalitetom, rokovima i cijenom. Upravo brza promjena proizvodnog programa i prilagodljivost tržištu najveća su prednost Brodosplita jer u odnosu na poznate novogradnje koje smo uz gubitke gradili u prošlosti postoji velika potreba za simpatičnim, lijepim i kvalitetnim brodovima ovog tipa, naglasio je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka

– Unatoč velikoj ponudi na tržištu putničkih brodova za kružna putovanja, sigurni smo u konkurentnost jedrenjaka Klara upravo zbog manjka pravih jedrenjaka s funkcionalnim jedriljem. Putnicima će biti vrlo zanimljivo i ugodno boraviti na jedrenjaku zbog niza sadržaja poput jacuzzija i saune i iskusit će prave užitke jedrenja, rekao je Boris Žanko, direktor projekta gradnje trojarbolnih jedrenjaka.

BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka

Motorni jedrenjak s tri jarbola tzv. trojarbolna škuna dužine 63,95 metara, širine 10 i visine do glavne palube 5,35 metara ostvarivat će brzinu od 11 čvorova. U 18 dvokrevetnih luksuzno uređenih kabina s ljepotama Mediterana i Karipskog otočja upoznat će se 36 putnika, a opsluživat će ih 9 članova posade.

“HRVATSKI SAN”

Brodovi će imati klasu putničkih brodova neograničene plovidbe po svim morima svijeta te bi tijekom naše turističke sezone plovili Jadranskim morem i Mediteranom, a van sezone Karipskim otočjem i drugim turističkim destinacijama.

BRODOSPLIT - Porinuće Novogradnje 525 - FOTO Škveranka

Ovim projektom Uprava škvera dalje širi i jača flotu vlastite brodarske kompanije Brodosplit-Plovidbe na tržište putničkih brodova visoke klase, ali i obogaćuje hrvatsku turističku ponudu čineći našu zemlju atraktivnijom destinacijom i domaćim i stranim posjetiteljima.

PORINUĆE NOVOGRADNJE 525 – KLARA

Brodosplit, 15. listopada 2016. godine

Klara - Brodosplit - FOTO Škveranka
Klara u izgradnji

Možda će Vas zanimati

Brodosplit/Novogradnja 525/Foto Škveranka
OBRADA ČELIKA ZA NOVOGRADNJU 525 – Na navozu br. 3 škverani dižu Brodosplitov prvi od pet ugovorenih jedrenjaka za nautički turizam

One thought on “Flota Brodosplit plovidbe obogaćena trojarbolnim jedrenjakom “KLARA”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s